Kesälukemisia, osa 2

Luin alkukesästä Jennifer Eganin kirjan Aika suuri hämäys (englanniksi A Visit from the Goon Squad). Luin sen nopeasti, ja kun päästin kirjasta irti, mielipiteeni kirjasta oli että ”ihan jees”. Mutta kirja ei jättänyt rauhaan. Siinä oli paljon elementtejä, joista en pitänyt, mutta toisaalta niin paljon sellaista, josta pidin, että olen miettinyt kirjaa kesän aikana ties kuinka monta kertaa.

Aika suuri hämäys

Jennifer Egan: Aika suuri hämäys (Tammi 2012)

Kirjassa on kolmetoista lukua, joissa kuvataan risteäviä elämänkohtaloita. Oikeastaan kirjan voisi lukea missä järjestyksessä tahansa. Aika suuri hämäys ei ole romaani, mutta ei se ole novellikokoelmakaan. Yksi luvuista on tehty powerpoint-muotoon. Monissa kritiikeissä tätä ratkaisua on pidetty ”kokeilevana” ja ”rohkeana”, mutta plääh – itseäni se ärsytti.

Pienestä purnauksesta huolimatta kirja oli näin jälkikäteen ajatellen mielettömän kiinnostava. Ei ihme, että se on voittanut Pulitzer-palkinnon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s