Muutoksia luvassa

Palaan huomenna töihin puolen vuoden vuorotteluvapaan jälkeen. Mihin kaikki aika on mennyt? En alun perinkään aikonut lähteä viidakkoon seikkailemaan, vaan halusin viettää hyvää arkea: kirjoittaa, nukkua pitkään ja opetella tekemään uusia ruokalajeja. Lisäksi tavoitteenani oli urheilla.

Kirjoittaminen on sujunut hyvin. Tosin en ole kokenut samanlaista, nyt jälkikäteen ajateltuna suorastaan liikuttavaa innostusta kuin novelleja kirjoittaessani. Olen urheillut, mutta en vieläkään ole maraton-kunnossa. Huippukokkia minusta ei taida saada pitkälläkään harjoittelulla – kiinnostukseni siihen ei yksinkertaisesti riitä.

Syksy on ollut minusta aurinkoinen, enkä ole ikinä ollut näin pirteä marras-joulukuun vaihteessa. Kaamoksesta minulla ei ole tietoakaan, koska olen herännyt kymmenen maissa ja ulkoillut silloin kun on valoisaa. Yleensä tähän aikaan vuodesta olen haaveillut matkasta lämpimille hiekkarannoille. En tänä vuonna. Tarinan opetus: kun arki ei väsytä, ei ole suurta tarvetta päästä pois.

On itse asiassa todella kivaa palata töihin. Päiviin tulee rytmiä ja saan lounasseuraa aina kun haluan.

Varsinainen uutinen tulee tässä: töihinpaluusta tulee lyhytaikainen, sillä muutan 1. helmikuuta puoleksi vuodeksi Ranskaan, kiitos Kulttuurirahaston myöntämän työskentelyapurahan. Hôtel Chevillonin taiteilijaresidenssi sijaitsee 70 kilometriä Pariisista etelään. Blogillekin tulee aivan uusi ulottuvuus, sillä aion raportoida täällä ranskalaisesta kulttuurielämästä ja nykykirjallisuudesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s