Pieni gallialainen kylä

Asun tällä hetkellä Grez-sur-Loingin kylässä Pariisin liepeillä. Elämä kylässä on hyvin rauhallista. Kylä on säilynyt samanlaisena viimeiset sata vuotta.

Katot on tehty punertavista kattotiilistä. Niiden päällä kasvaa sammalta.

2093

2070

Kylä sijaitsee Loing-joen varressa. Juuri nyt joki tulvii. Kylän elämää se ei haittaa, koska kylä on rakennettu pieneen ylämäkeen. Jalkapallokenttä sen sijaan on veden peitossa. Siellä uivat sorsat.

Kylän vanhin rakennus on Gannen tornin raunio. Tornin rakennutti Ludvig VI, lisänimeltään Paksu, vuonna 1127. (Näin sivumennen sanoen, Paksulla oli vähän hankaluuksia elämässä – äitipuoli yritti myrkyttää, isä vihasi, kaikkien kanssa piti tapella. Katsokaa wikipediasta.)2077

Käytännössä enää yksi tornin palanen on pystyssä. Gannen torni on tehty Tower of Londonin mallin mukaan. Tornin huono tila ei johdu pelkästään ajan hampaasta, vaan siitä, että tornin kiviä on aikoinaan käytetty rakennusmateriaalina kylän muissa rakennuksissa.

Nykyään kylän vieressä on leirintäalue. Karavaanarit kuulemma vilkastuttavat elämää kesällä. Odotan innolla. Sillä välin käyn katselemassa ihmisvilinää Pariisissa ja Fontainebleaussa.

(Edit: vaihdoin tornin kuvan, entisessä oli niin omituiset värisävyt.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s