Kaipausta auringonpaisteessa

IMG_2823

Ilmeisesti ulkomailla oleskelussani on saavutettu piste, jossa sitä alkaa kaivata jotain kotimaasta. Arvatkaa, mitä tällä hetkellä kaipaan Suomesta? Kaikista maailman asioista?

Suklaarusinoita ja kauppojen aukioloaikoja. Kyllä, luitte oikein: aukioloaikoja. Ranskan pikkupaikoissa – kuten täällä – aukioloajat ovat satunnaisia ja ne pitää vain opetella. Ensinnäkin, sunnuntai on vapaapäivä. Tämä selvä. Mutta niin on monissa paikoissa myös maanantai. Pikkuliikkeet ja monet pankit ovat maanantaisin kiinni. Ja keskiviikko on koululaisten vapaapäivä, eli silloin leipomot ja jotkut muutkin paikat ovat kiinni (nämä liittyvät toisiinsa, en ole ihan varma miten).

Sitten on lounastauko, eräänlainen siesta, joka vaihtelee kaupasta toiseen. Se on siinä klo 12-15 välisenä aikana, joskus se kestää klo 15.30 saakka. Jos haluaa pelata varman päälle, kannattaa siis shopata joko aamupäivällä tai klo 16 jälkeen.

Uimahallien aukioloajat ovat jo korkeamman tason matematiikkaa enkä nyt mene siihen, alkaa ottaa liikaa päähän.

Ravintolat ovat auki lounasaikana ja illallisaikana. Illallisaika alkaa klo 19, ei sekuntiakaan aikaisemmin. Eli jos sinulla on nälkä klo 14.30 ja 19 välisenä aikana, niin voi voi. Syö sämpylä. (Ja kyllä niitä täällä syödäänkin.)

Onneksi olen luonut luottamukselliset suhteet Fontainebleaun japanilaiseen ravintolaan. He päästävät minut sushilounaalle vaikka klo 16. Ehkä lähetän heille kukkia kiitokseksi, kun muutan täältä pois.

Kaipaan myös ystäviä, mutta ystävät ovat kosmisella tasolla aina läsnä, ymmärtänette mitä tarkoitan.

Jotta ei mene ihan valitukseksi, tässä asioita joista iloitsen: auringonpaiste, ulkouimala läheisessä Nemoursin kaupungissa (joka onneksi on koko kesän auki, ilman lounas- tai muitakaan taukoja), halvat kiinalais-korealaiset take away -ravintolat (nekin ovat aina auki), ranskalaisten ystävällisyys ja aina niin upea arkkitehtuuri.

Kaikkea ei voi saada kerralla.

IMG_2776_1

IMG_2781_1

Kaksi viimeistä kuvaa on otettu Fontainebleaun linnan puistosta. Suosittelen matkakohteeksi. Puisto on valtava ja sinne pääsee ilmaiseksi.

p.s. Uusimmassa Oliviassa on kirjoittamani juttu unettomuudesta. Sitäkin suosittelen.

2 thoughts on “Kaipausta auringonpaisteessa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s