Kupliva viikonloppu

DSC_0326_1

Jos tavoitteena on hienostunut kepeys – ja sitähän me kaikki tarvitsemme joskus – kannattaa suunnata Champagnen maakuntaan maistelemaan samppanjoita. Itse tein näin viime viikonloppuna. Mukana oli rakas ystävä Suomesta.

Kävimme muun muassa Moët & Chandonin viinikellarissa Epernayn kaupungissa. Ystäväni mielestä se oli paras ekskursio ikinä (siihen sisältyi tietenkin maistiaiset).

Join myös elämäni parasta samppanjaa. Kyseessä oli Loriot-nimisen pientilan tuotos. Pullo suoraan tilalta ostetettuna maksoi peräti 13 euroa.

Tiesittekö, että magnum-kokoinen pullo on paras samppanjan säilytykseen? Ja itse asiassa samppanjaa ei saisi säilyttää kolmea vuotta enempää (vintage-samppanjoita 5-7 vuotta)? Johtopäätös: osta isoja pulloja ja juo ne kohtuullisen pian.

Aitoon samppanjaan kelpaa vain Champagnen alueen kolme rypälettä: Pinot Meunier, Pinot Noir ja Chardonnay. Kahdella ensiksi mainitulla on tumma kuori, ja niistä tehdään myös punaviiniä. Teknisesti olisi siis täysin mahdollista tehdä punaista samppanjaa. Onhan samppanjaa roseenakin, ja siinä osa on nimenomaan punaviiniä.

Punainen samppanja. Siihen ajatukseen ihastuin. Ehkä jonain päivänä maailma kokee vielä sen. Sitä odotellessa valkoinen kelpaa ihan yhtä hyvin.

IMG_2974_1 IMG_2980_1 IMG_2985_1 IMG_3008_1DSC_0393_1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s