Täydellisiä ihmisiä

Täydellisiä ihmisiäTäydellisiä ihmisiä ilmestyi lokakuun 2013 alussa, kustantajana Sammakko.

Kirja kuvaa unelmiaan epätoivoisesti tavoittelevia ihmisiä. Ihmissuhteissa jokin menee aina pieleen ja keski-ikäistyminen ottaa päähän. Seksi aviopuolison kanssa on tylsää, mutta salasuhteistakin jää kiinni. Työelämässä pitää näytellä reipasta, vaikka oikeasti aika kuluu netissä surffailuun.

Ihmiset tarttuvat unelmaan isosta omakotitalosta, joogaavat ja lukevat elämänhallintaoppaita. Pintaa raaputtamalla tragikoomiset salaisuudet paljastuvat. Mikään ei ole sitä, miltä se ensisilmäyksellä vaikuttaa. Kirjan tarinat sijoittuvat Helsinkiin, Pariisiin, Lontooseen sekä peräkylään nimeltä Pahkapuro.

Ote novellista Bussimatka:

Joudun istumaan bussissa joka helvetin viikonloppu. Kolme tuntia kaksitoista minuuttia yhteen suuntaan. Jos bussi on myöhässä tai jos itse myöhästyy bussista, kaikki suunnitelmat menevät mönkään. Se vituttaa niin armottomasti, ettei sitä voi tajuta kuin toinen pitkämatkalainen.

 

Opiskelut toisessa kaupungissa, isän lonkkaleikkaus ja navetta kotikylässä. Äidillä ranne edelleen kipeä viime kesän kaatumisen jäljiltä. On siellä lomittajia hommissa, mutta eivät hekään kaikkea voi tehdä. Elukoiden hoitamisen lisäksi pitää käydä kaupassa, nostaa painavia tavaroita, hakata halkoja, korjata aitaa, mitä milloinkin. Lisäksi pitää vanhemmille ja koiralle seuraa. Tätä on jatkunut jo kaksi kuukautta, joka viikonloppu. Totta kai minä autan heitä, ei siitä ole kysymys. Mutta minua ärsyttää palata sinne jorpakkoon, kun kerran olen päässyt sieltä pois.

Hevon helvetti, sieltä minä olen kotoisin. Hevon Helvetti. Oikeasti tuppukylän nimi on Pahkapuro ja siellä ei ole mitään. Ei yhtään mitään. Meillä on kyläkauppa ja huoltoasema ja huoltoaseman yhteydessä ravintola. Siinä kaikki. Niin ja tietenkin kemikalio kylän tanttojen iloksi. Sen nimi on ytimekkäästi Pahkapuron Kemikalio. Mainoskyltti on 1970-luvulta, mutta mitäpä sitä muuttamaan.

Meilläpäin on sysitummia metsiä, paljon hyttysiä ja saviset pellot. Ja vanhempieni navetta, jossa on kolmekymmentä elikkoa. Meillä on myös maailman kaunein järvimaisema, joka näyttää kesällä Eedenin puutarhalta, talvella jääkuningattaren palatsilta.

5 thoughts on “Täydellisiä ihmisiä

 1. Tämä kirja oli parasta, mitä olen pitkään aikaan lukenut! Mutta mikä pettymys, etten löytänytkään muuta tuotantoa – vielä. Onhan tulossa pian jotain uutta, onhan?

  Tykkää

 2. Voi miten haluaisin tämän kirjasi mutta kurja loppuunmyyty!
  Jos kuka myy käytettynäkin niin ostaisin heti.
  Nyt eletään siis viotta 2020 ja minulla sinun uusin kirjasi Westend.
  Tykkään!
  Kiitos ja usia kirjoja odottaen…

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s